Gratinerat vickningsbröd

Serverar: 4-6 portioner

En matbit till gästerna innan var och en går hem till sitt är en mysig och lugn avslutning på festen och ger alla en chans att varva ner. Vickningsbrödet behöver bara ställas in i ugnen när timmen blir sen.

Ingredienser

  • 1 formfranska
  • Smör eller margarin
  • 8 skivor kokt skinka
  • 2 msk senap
  • 3 tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 8 skivor stark ost
  • Ev riven ost att strö över
  • Instruktioner

    1. Skär formbrödet i ca 14 skivor, men inte helt igenom. Bred matfett på den ena sidan av skivorna.
    2. Dela skinkskivorna och bred lite senap på den ena sidan. Skär tomaterna i tunna skivor och krydda dem med salt och peppar.
    3. Dela ostskivorna. Lägg en bit skinka, en ostbit och en skiva tomat i varje skåra i brödet. Strö ev över extra ost.
    4. Svep in hela brödet i aluminiumfolie och värm det i 250 grader, 8-10 minuter, tills ostan börjat smälta och brödet är knaprigt. Servera det genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben