Gravad lax med räkröra

Serverar: 10 portioner

En underbar rätt på buffébordet!

Ingredienser

  • 750 g gravad lax
  • Räkröra
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk stött kummin
  • 1 citron
  • Dill
  • ½ tsk salt
  • 200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
  • Instruktioner

    1. Dagen före festen: 2 hårdkokta ägg som skalas och hackas. Blanda majonnäs, crème fraiche, kummin, rivet skal av ½ citron, 2 msk hackad dill och salt. Rör ner äggen. Låt stå kallt till serveringen. Skala räkorna och skär dem ev i bitar. Förvara i kylen.
    2. 2-3 timmar före servering: Skär laxen i ½ cm tjocka skivor och lägg på fat. Blanda ner räkorna i röran. Klicka räkröran på laxen och garnera med dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cappiz 24 april 2013

    Utan socker blir detta snarare rimmad lax och inte gravad.

    cappiz 24 april 2013

    Trodde detta var egen gravad lax. Mitt fel. Och nu kan jag inte ta bort min kommentar :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben