Gravlaxsmörgås med surdegsbröd

Serverar: 4 portioner

Den här mäktiga smörgåsen med surdegsbröd är som en hel måltid. Du serverar den med härlig gravad lax och ägg samt tomater fyllda med crème fraiche och senap.

Ingredienser

  • 300-350 g gravad lax i bit
  • 4 ägg
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Smör eller margarin
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • Garnering
  • 2 stora tomater
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 msk svensk senap, gärna grovkornig
  • Salladsblad, gärna flera olika sorters
  • Hyvlad gurka
  • Dillkvistar
  • Ev stekta rullar av laxskinn
  • Instruktioner

    1. Känn efter med fingertopparna att alla laxben är borta, dra annars ut dem med en plattång. Koka, skala och skiva äggen.
    2. Bred brödskivorna med matfett, klicka på lite pepparrot och bred ut den. Fördela äggskivorna på pepparroten och lägg smörgåsarna på tallrikar. Skär laxen på snedden i 8 skivor, snurra ihop dem till "laxrosor" och lägg dem ovanpå äggen.
    3. Dela tomaterna mitt itu och gröp ur dem med en tesked. Rör samman crème fraiche och senap och fyll tomaterna med såsen.
    4. Ställ tomaterna på tallrikarna och garnera med salladsblad, gurkskivor och dillkvistar. Lägg ev några stekta laxskinnsrullader på tallrikarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben