Grekens godaste sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Varning!!! Den här salladen är beroendeframkallande.

Ingredienser

  • 2 röda lökar
  • 4 - 5 paprikor , gärna blandade färger
  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • ca 200 g fetaost
  • 1 burk kalamataoliver
  • 1 citron
  • 1 msk torkad oregano
  • ca 1 tsk salt
  • olivolja
  • några drag på pepparkvarnen
  • Instruktioner

    1. Skölj tomater gurka och paprika, skala rödlöken. Skär löken i tunna ringar. Lägg i en salladsskål. Dela tomater, paprika och gurka på mitten och skär i halvmånar (inte allt för tunna bitar), lägg i skålen. Dela fetaosten i rejäla kuber och häll över salladen tillsammans med oliverna.
    2. Pressa citronsaften i ett glas. Tillsätt rejält med salt, peppar och oregano, rör om noga. Häll olivolja i dressingen så att andelen citron/olivolja är 50/50. Blanda och fördela dressingen över salladen med en sked. Låt vila 10-15 minuter, rör om en gång under tiden.
    3. Servera med ett vitt bröd eller vitlöksbaguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben