Grekens tsatsiki

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Passar till det mesta =)

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 1-2 tsk salt
  • Lite svartpeppar från kvarn
  • 2-4 vitlöksklyftor (efter smak)
  • 3-4 dl grekisk yoghurt (eller naturell)
  • 1 tsk citronjuice eller vit vinäger
  • Ca 2 msk olivolja
  • Ev några kalamataoliver till garnering
  • Instruktioner

    Skala gurkan om du vill och orkar (en smaksak). Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Strö salt över gurkrivet. Låt stå ca 10 minuter, låt vattnet rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftor. Blanda med grekisk yoghurt (eller naturell yoghurt avrunnen i melittafilter), citronjuice eller vinäger samt olivolja i en skål. Blanda ner gurkan och smaka av. Ställ såsen kallt till servering. Garnera med kalamataoliver och eventyellt lite finhackad mynta eller oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben