Grekisk auberginegratäng

Serverar: 4 portioner

Superlätt och supergott är 2 ord som stämmer in på denna rätt! Funkar även som ett tillbehör för den som vill.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 5 tomater
  • 1 gul lök
  • 300 g tärnad fetaost
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Topping
  • 100 g svarta oliver
  • Basilika
  • Persilja
  • Servering
  • Nybakat bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär aubergine och tomat i tunna skivor. Skiva löken fint. Varva skivorna i en smord ugnsform. Fördela fetaosten och ringla över lite olja. Krydda med salt och peppar.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills grönsakerna mjuknat.
    4. Toppa med oliver och strö över grovhackad basilika och persilja. Servera gärna med ett nybakat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben