Grekisk biffgryta

Serverar: 4 portioner

Välj utskuren biff till grytan, blanda i fetaost och svarta oliver. Servera med vitlöksbröd.

Ingredienser

  • 400 g utskuren biff
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • ½ gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ dl svarta oliver
  • 100 g fetaost grekisk
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och grovhacka löken. Skär tomater och gurka i bitar.
    2. Stek köttet i olja i en stekpanna. Lägg över i en vid gryta eller wok.
    3. Fräs löken i olja och vänd ner gurka och tomater på slutet. Lägg över i grytan.
    4. Krydda med salt, peppar, timjan och balsamvinäger. Rör om.
    5. Rör i oliver och smula över osten i bitar. Strö ev över lite färsk timjan.
    6. Servera med vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben