Grekisk bönsallad

Serverar: 4 portioner

Sommarens favoritsallad till grillat, lika god till lax som till kött och kyckling.

Ingredienser

  • 400 g bönor, stora, vita
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk oregano, färsk
  • 1 st gul lök, färsk
  • 3 st tomater
  • 0,5 st gurka
  • 16 st svarta oliver
  • 1 krm svartpeppar, grovmald
  • 100 g grekisk fetaost, i bit
  • 0,5 l sallad
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda bönorna med olja, vinäger och oregano.
    2. Ansa och skiva löken. Skär tomater, gurka och sallad i bitar.
    3. Blanda bönor, lök, tomater, gurka, oliver och peppar i en vid skål. Vänd försiktigt ner salladen.
    4. Riv osten grovt över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben