Grekisk citronkyckling med klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Inte provat ännu...

Ingredienser

  • 1 st färsk kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron , rivet skal och pressad saft
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar , nymald
  • 1 msk färsk oregano hackad eller 1 tsk torkad
  • 750 g potatis
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Skölj och torka av kycklingen. Olja in kycklingen, salta och smaksätt med rivet citronskal och hackad oregano både utanpå och inuti. Strö vetemjöl på utsidan. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form.
    3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem i en skål och blanda med lite salt, peppar och citronskal från ½ citron. Häll blandningen med potatis runt om kycklingen. Stek i nedre delen av ugnen, ca: 1 timme. Vänd kycklingen och potatisen efter halva tiden. Servera till en sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben