Grekisk dipsås med fetaost och yoghurt

En enkel och god dipsås som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 250 g fetaost
  • 250 g ricottaost
  • 2 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1.75 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl hackad färsk mynta, knappt
  • 1 tsk hackad färsk oregano
  • ½ dl urkärnade svarta oliver, drygt, tärnade
  • 1 tomat, fint tärnad
  • 1-2 tsk citronskal, tunt strimlat
  • Instruktioner

    1. Ger ca 1 liter.
    2. Kör fetaosten, ricottan, olivoljan, vitlöken, citronsaften, cayennepepparen och hälften av yoghurten till en slät puré i mixer eller matberedare. Rör ner resten av yoghurten samt myntan och oreganon.
    3. Häll över dipsåsen i en serveringsskål och lägg på oliver, tomathack och och citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben