Grekisk färslimpa med fetayoghurt

Serverar: 4 portioner

En riktig festmåltid i Grekisk touch!

Ingredienser

  • Potatis
  • 900g potatis
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Färslimpa
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 140g gröna oliver med pimiento
  • Ca 500 g blandfärs
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • Fetayoghurt
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • Tomater
  • 3 tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • ½ kruka persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
    2. Skär potatisen i tjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.
    3. Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla ett par minuter. Skala och riv vitlöken. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem. Blanda färsen med salt och peppar.
    4. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägget, oregano, riven vitlök och oliver. Blanda ordentligt och forma till två limpor.
    5. Lägg limporna på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna eller tills innertemperaturen är 72 grader.
    6. Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med peppar.
    7. Skär tomaterna i tärningar och blanda dem med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner.
    8. Servera färslimporna med potatis, tomater och fetayoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben