Grekisk fiskarsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod soppa som är lite "grytig", och väldigt matig. Gott med bröd och en liten skål med olivolja att doppa brödet i.

Ingredienser

  • 900 g blandade filéer av fisk med vitt kött
  • ( torsk, flundra, hälleflundra, marulk, havsaborre, vittling, samt skalade räkor)
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 stora gula lökar, skivade
  • 2 selleristjälkar, tunt skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 konserverade tomater, hackade
  • 1 apelsin, det rivna skalet
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • Citronklyftor till serveringen
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i ganska stora, tjocka bitar och kasta alla eventuella skinn.
    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och stek lök, selleri och vitlök mjuka, ca 5 minuter.
    3. Lägg fisk och räkor i kastrullen, tillsätt vin, tomater, rivet apelsinskal, timjan, persilja, lagerblad, salt och peppar och så mycket kallt vatten att alltsammans täcks.
    4. Koka upp och sjud sedan utan lock i 15 minuter.
    5. Servera soppan varm med citronklyftor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben