Grekisk kött- och lökgryta - Vodhino stifado

Serverar: 6 portioner

Grekiskt är alltid gott :-)

Ingredienser

  • 1 kg nötkött
  • 1 kg schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 8 pepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.
    2. Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
    3. Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.
    4. Servera med klyftpotatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fina21 3 mars 2012

    inte god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben