Stifado (kryddig grekisk gryta)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God gryta med sting!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 800 g grytbitar av nöt
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 dl syltlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken. Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av fett och slaggprodukter. Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet). Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar. Servera grytan med kokt eller ugnsrostad potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    ingemar75 8 juli 2011

    Oj vilket läckert recept, tlllagade i dag. fryste in hälften (utan syltlöken). Blir perfekt när vi far på semester med husbilen nästa vecka. OBS, ett gott rödvin till denna rätt och lyckan är.......

    citabaloo 19 december 2013

    Jättegod mustig gryta! Den kommer jag göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben