Grekisk köttgryta (bekri mezé)

Serverar: 6 portioner

En mycket vanlig vardagsrätt i Grekland, och så god sen !!! Receptet kommer från en mycket god grekisk vän, Nikolaos.

Ingredienser

  • 1 ½ kg grytbitar av skinkan
  • 2-3 medelstora klyftade lökar
  • 2 lagerblad
  • 2 bitar hel kanel
  • 15 hela kryddpepparkorn
  • 1 msk oregano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd paprika
  • 4 dl rödvin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 förpackning krossade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär grytbitarna i mindre bitar. Lägg kött, lök, kryddor, vin, tomatpuré och krossade tomater i en gryta. Koka upp och låt koka i ca 1 ½ timme. Köttet skall vara riktigt mört och genomkokt. När ca ½ timme återstår av koktiden, lägg i den strimlade paprikan. Smaka av med salt och svartpeppar. OBS! Om såsen är tunn, red den med lite vetemjöl utblandat i vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben