Grekisk köttgryta med mosad olivpotatis

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Gjorde denhär för en släktträff, så den funkar bra att göra i stora mängder. Den blev väldigt uppskattad. Går att göra på vittvin också.

Ingredienser

  • 700g nötkött (helt eller tärnat)
  • Olivolja
  • Salt
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk hel svartpeppar
  • 1 kanelstång
  • 200 g lök (hela små eller klyftade stora)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 8 st tomater
  • 3-4 dl rödvin
  • 1 kruka färsk oregano (hackad)
  • 12 st mjöliga potatisar
  • Vatten
  • 1 dl gröna oliver i skivor
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i olivolja i en gryta. Krydda med salt, socker, svartpeppar och kanel. Skala lökarna och vitlöken och lägg dem i grytan. Klyfta tomaterna och lägg dem och rödvinet i grytan. Låt koka under lock på spis eller i ugn 1-1½ timme. Krydda grytan med oregano vid lämpligt tillfälle under kokningen.
    2. Koka under tiden potatisen. Häll ur kokvattnet och mosa potatisen lite slarvigt. Blanda in oliverna och 2 msk olivolja i potatismosen. Servera med ett glas lämpligt rödvin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fina21 15 mars 2010

    inte god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben