"Grekisk" låda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett eget påhitt och en rätt som vi ofta äter hemma hos oss, eftersom den både är billig och lätt att göra. Både vi vuxna och barnen tycker den är jättegod, man skulle kunna kalla den en skallös paj.

Ingredienser

  • 3 chorizokorvar
  • 125 g färsk spenat
  • 150 g fetaost
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g keso
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde, mjölk eller crème fraiche
  • 1 dl riven gratängost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm pepparmix
  • Instruktioner

    1. Skiva vitlöken och fräs den i en stekpanna med smör eller olja, lägg i spenaten och fräs en lite stund till. Krydda med salt och pepparmix.
    2. Smula ned fetaosten med keso, grädde och äggen. Skiva chorizon och blanda ner den och spenaten i äggröran. Häll över allting i en ugnsfast form och strö gratängosten över.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 30-45 minuter eller tills den "satt sig" Servera ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alskepp 30 april 2012

    Riktigt gott!!! Sparas direkt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben