Grekisk lammgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En god maträtt som man kan ha till vardags eller helg

Ingredienser

  • 600 g lammrostbiff stek eller bog, i grytbitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök i klyftor
  • ½ squash, i bitar
  • 3 tomater, i bitar
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 100 g grekisk fetaost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Stek köttet i olja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs löken i olja och vänd ner sqash, tomater och paprika mot slutet. Lägg över allt i grytan.
    2. Krydda med salt, peppar, timjan och balsamvinäger. Rör om.
    3. Rör i oliver och smula över osten i bitar. Strö över lite färsk timjan. Servera grytan med grekiskt bondbröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben