Grekisk lammgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gillar man lamm då gillar man den här grytan den är så god.

Ingredienser

  • 1 kg lammkött
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 2 tsk vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 squash
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1½ tsk vetemjöl
  • 1 citron
  • 15 svarta oliver kärnfria
  • Instruktioner

    1. Bena ur köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett.
    2. Lägg över det i en gryta tillsammans med benen. Salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjuk och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
    3. Tillsätt tomatpure, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30-40 min.
    4. Skär squash i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om.
    5. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 min. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben