1/2 vattenmelon (går bra med någon variant av honungsmelon också)
8 skivor kallrökt skinka , till exempel parma
100 g fetaost
Olivolja
Nymalen svartpeppar
Färsk oregano
Instruktioner
1. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck över med ett annat bakplåtspapper och ännu en plåt som tyngd.
2. Sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter. Ta ut och lyft undan den översta plåten och pappret. Låt svalna.
3. Lossa fruktköttet från melonskalet. Skär i klyftor och sedan i bitar. Försök peta bort det mesta av kärnorna.
4. Placera melonbitarna på ett stort fat.
5. Tärna eller smula fetan över melonbitarna.
6. Ringla över lite olivolja.
7. Dra några rejäla tag med pepparkvarnen över.
8. Toppa med generösa mängder färska oreganoblad och brutna parmachips.
Servera som lättlunch, förrätt eller som tillbehör till grillat.