Grekisk melonsallad med parmachips

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Sallad med smak av sommar, perfekt till grillat.

Ingredienser

  • 1/2 vattenmelon (går bra med någon variant av honungsmelon också)
  • 8 skivor kallrökt skinka , till exempel parma
  • 100 g fetaost
  • Olivolja
  • Nymalen svartpeppar
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. 1. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck över med ett annat bakplåtspapper och ännu en plåt som tyngd. 2. Sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter. Ta ut och lyft undan den översta plåten och pappret. Låt svalna. 3. Lossa fruktköttet från melonskalet. Skär i klyftor och sedan i bitar. Försök peta bort det mesta av kärnorna. 4. Placera melonbitarna på ett stort fat. 5. Tärna eller smula fetan över melonbitarna. 6. Ringla över lite olivolja. 7. Dra några rejäla tag med pepparkvarnen över. 8. Toppa med generösa mängder färska oreganoblad och brutna parmachips.
    2. Servera som lättlunch, förrätt eller som tillbehör till grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben