Grekisk omelett

Serverar: 4 portioner

Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre? Här är en omelett med grekiska smaker av parmaskinka, mozzarella, oliver och tomat.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 tomater
  • 2 Konserverade kronärtskockshjärtan
  • 0.5 dl Italian tomato (se recept nedan)
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 200 g kyckling, stekt i bitar
  • 100 g parmaskinka
  • 100 g mozzarella
  • Babyspenat
  • Olja till stekning
  • Italian tomato 1 sats
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.70 dl vatten
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Italian tomato: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vartpeppar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
    3. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
    4. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
    5. Lägg på parmaskinkan samt lite babyspenat före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben