Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre? Här är en omelett med grekiska smaker av parmaskinka, mozzarella, oliver och tomat.
Ingredienser
6 ägg
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
2 tomater
2 Konserverade kronärtskockshjärtan
0.5 dl Italian tomato (se recept nedan)
1 dl svarta urkärnade oliver
200 g kyckling, stekt i bitar
100 g parmaskinka
100 g mozzarella
Babyspenat
Olja till stekning
Italian tomato 1 sats
1 dl balsamvinäger
2 msk tomatpuré
0.70 dl vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
1 msk torkad basilika
0.5 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Italian tomato:
Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vartpeppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
- Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
- Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
- Lägg på parmaskinkan samt lite babyspenat före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)