Grekisk ost- och grönsakspaj

God matpaj. Kylskåpskallt smör och iskallt vatten gör pajskalet extra sprött och läckert. (Ändrat styckeuppdelningen)

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 squash eller aubergine, ca 300 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • Smör
  • 1 tsk örtkryddor tex timjan, rosmarin, salvia
  • 3 tomater
  • 150 fetaost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 20 kärnfria oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min.
    2. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min. Strimla squashen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs squash, lök och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt örtkryddor. Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet.
    3. Skiva tomaterna. Skär osten i tärningar. Lägg tomater och ost ovanpå grönsaksfräset Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll det över. Strö på oliverna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills äggsmeten stelnat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben