Grekisk pytt i långpanna

Serverar: 4-5 portioner

Ett recept som är jättegott!

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • ½ dl soya
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 800 g potatis
  • 1-2 rödlökar
  • ½ dl olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 100 g fetaost
  • 12 soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla filén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 min.
    2. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och pappar. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    4. Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.
    5. Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.
    6. Servera tillsammans med gräddädelostsås och färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 15 september 2009

    Jättegott min son med kompisar gillade detta...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben