Grekisk pytt-i-panna

Serverar: 4 portioner

Detta är jättegott. En favorit hemma.

Ingredienser

  • 1 påse fryst klyftpotatis (ca 600 g)
  • 500 g fläskfilé
  • 2 paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • 1 pkt fetaost
  • Marinad
  • 1,5 dl olivolja
  • Soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 2 burkar crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • Italiensk salladskrydda
  • Vitlök
  • Instruktioner

    Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt dra minst 6 timmar. Lägg potatisen i en långpanna, köttet över, sedan de strimlade grönsakerna och fetaosten överst. In i ugnen på 225 º i ca 30 minuter. Servera den kalla såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    E_haraldsson 16 december 2008

    Detta var så enkelt och jättegott! Hade istället för såsen gjort en tzaziki och tillsammans blev det en riktig höjdare.

    tjorven66 5 januari 2011

    Supergott & enkelt. Perfekt när man är många.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben