Grekisk Pyttipanna

Serverar: 8-10 portioner

Fläskfile,potatis,lök mm i samma form.

Ingredienser

  • 10-15 potatisar
  • 2 fläskfile (marineras 1 dygn)
  • 3 olikfärgade paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • Fetaost, valfri mängd
  • Marinad för fläskfilén
  • 3 dl matolja
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk Sambal Oelek ( tag mer om du vill ha starkare )
  • 4 msk soja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1/2 tsk ingefära
  • Sås till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 pressad lime
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm örtkrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden och lägg i de skivade filéerna, ca 1 cm tjocka skivor.Låt stå ett dygn.
    2. Skär sen potatisen i klyftor och förkoka i 3 minuter i kastrull. Lägg skivorna i en smord långpanna.Ovanpå läggs klyftade rödlökar och paprikor.Tomaterna skivas och läggs på. Avsluta med marinerade fileskivor. Häll över marinaden och smula över fetaost.
    3. Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter.
    4. Blanda ihop såsen och servera till ugnsrätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    ulrikacilla 17 april 2009

    Supergod!

    Mammamu 6 maj 2009

    Oj, så gott detta recept var!!!! Det här var det enda min pappa ville äta när han hade dålig aptit efter en by-pass-operation för några månader sedan!!

    monicadanell 8 augusti 2009

    Super god

    Bappi 10 augusti 2009

    Supergott :-) /kram Bappi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben