Grekisk pyttipanna

Serverar: 4-8 portioner

Inte en pyttipanna som vi nordbor känner igen den, men mycket godare.

Ingredienser

  • 10-15 potatisar
  • 2 fläskfiléer (fläskytterfilé är lika bra men mycket billigare)
  • 3 paprika i olika färger
  • 2 rödlök
  • 3 tomater
  • Fetaost (ganska mycket)
  • Marinad till fläskfilén
  • 3 dl matolja
  • 6-8 klyftor vitlök
  • 3 tsk sambal oelek
  • 4 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Ingefära
  • Till såsen
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ pressad lime
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Örtkrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden till fläskfilén. Skär flén i ca 1cm skivor. Blanda och låt stå kallt i 1 dygn.
    2. Klyfta potatisen, förgrädda i ca 20 min i ugn (innan du lägger på allat annat). Fyll långpannan, klyfta rödlöken, klyfta paprikorna, skiva tomaterna ovanpå. Sätt fläskfilén ovanpå, häll marinaden över. Smula över fetaosten. Öppna ugnen, sätt in ugnen i 200 g i 30 min. Klart.
    3. Servera med såsen till (gör gärna dubbelsats).

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gabitta 30 juli 2009

    Det här är en riktig höjdare, MUMS!!!

    __maria__84 4 september 2009

    Riktigt gott och enkelt!!

    saragu 1 oktober 2011

    Supergott o enkelt, prefekt bjudmat :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben