Grekisk pyttipanna

Serverar: 5-7 portioner

God grekisk husmanskost

Ingredienser

  • 1 pkt klyftpotatis, går även bra med hemmagjorda
  • 1 fläskfilé
  • 2 paprikor i valfria färger
  • 1 rödlök
  • Tomater
  • Fetaost
  • Marinad till fläskfilén
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 -1 1/2 dl matolja
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1/2 msk ingefära
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Vitlökssås
  • 2 burkar creme fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • Ev. lite pressad lime eller citron
  • Instruktioner

    1. Marinera köttet och strimla och stek det sedan. Smörj en ugnsform/plåt. En påse klyftpotatis läggs i botten och den stekta fläskfilén läggs ovanpå. Lägg över två strimlade paprikor (valfria färger) , en skivad rödlök och skivade tomater. Strö sedan över fetaost i kuber.
    2. Gratinera i ugn 225 grader i ca 30 min.
    3. Servera med vitlökssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    fiddili 27 juli 2009

    Underbart.. Kommer absolut fler gånger på vårat bord... Åhh såå gottt!!!

    hpson 19 mars 2010

    Har hört talas om Grekisk pyttipanna men aldrig smakat. Men nu när jag "sprang på" ett recept så är det väl dags. Tack så länge.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben