Grekisk pyttipanna

Serverar: 6 portioner

En mycket uppskattad helgmiddag av såväl barn som vuxna.

Ingredienser

  • 1,5 kg fläskfilé och kycklingfilé
  • kalvfond
  • grillkrydda
  • 15-20 potatisar
  • olja
  • salt
  • timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • paprika
  • fetaost
  • körsbärstomater
  • sås
  • 3 brk creme fraiche
  • 3-4 dl majonäs
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • Italiensk salladskrydda
  • citronsaft
  • Instruktioner

    1. Gör såsen först: Blanda creme fraiche, majonnäs, 2-3 vitlöksklyftor, socker, italiensk salladskrydda och citronsaft i en bunke. Skär köttet i strimlor och bryn i stekpanna. Krydda med kalvfond och grillkrydda. Sätt ugnen på 250 gr. Skala potatisen och skär i klyftor, lägg i långpanna tillsammans med olja, salt och timjan och en pressad vitlöksklyfta. Sätt in i ugnen 1 timme. Rör om någon gång ibland. Strimla paprikan och skär fetaosten i tärningar. Mängden paprika, fetaost och tomater avgörs efter eget smak och tycke. Ta ut långpannan när den är färdig och lägg på kött, paprika fetaost och tomater. In i ugnen igen ca. 15 min. i 225 gr. Serveras med sås, sallad och färskt bröd.
    2. Tips: Gör såsen dagen innan så den hinner att dra sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben