Grekisk sallad

Serverar: 4 portioner

Lite gyllengrön olivolja är all dressing som behövs för att smaken ska bli den rätta.

Ingredienser

  • 4 plommontomater
  • 1 slanggurka
  • 2 paprikor
  • 1 rödlök
  • 20 oliver
  • 300 g fetaost
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Blandad sallat
  • Servering
  • Grekiskt lantbröd
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i 8-10 klyftor. Skala gurkan och skär den i 5 mm tjocka halvmånar. Skär paprikorna och löken i tunna ringar.
    2. Blanda samman grönsakerna och sallatsbladen och tillsätt fetaosten. Blanda försiktigt.
    3. Lägg upp salladen på ett stort fat eller på portionstallrikar. Fördela oljan och citronsaften över salladen, strö på oregano och oliver och salta eventuellt. Bjud ett nygräddat lantbröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben