Lite gyllengrön olivolja är all dressing som behövs för att smaken ska bli den rätta.
Ingredienser
4 plommontomater
1 slanggurka
2 paprikor
1 rödlök
20 oliver
300 g fetaost
1/2 dl olivolja
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk oregano
Salt
Blandad sallat
Servering
Grekiskt lantbröd
Instruktioner
- Skär tomaterna i 8-10 klyftor. Skala gurkan och skär den i 5 mm tjocka halvmånar. Skär paprikorna och löken i tunna ringar.
- Blanda samman grönsakerna och sallatsbladen och tillsätt fetaosten. Blanda försiktigt.
- Lägg upp salladen på ett stort fat eller på portionstallrikar. Fördela oljan och citronsaften över salladen, strö på oregano och oliver och salta eventuellt. Bjud ett nygräddat lantbröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Pastasallad
Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...