Grekisk tomatpaj med feta

Serverar: 4-6 portioner

Här kommer ett kanonrecept på en vegetarisk paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 3/4 dl kesella
  • Fyllning
  • 3-4 tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad oregano ellel 2 msk färsk hackad
  • 200 g fetaost
  • Svarta oliver
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och margarin. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt till en deg, gärna i en matberedare.
    2. Tryck ut pajdegen i en form, som ställs i kylen i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200. Förgrädda pajskalet ca 10 min i mitten av ugnen.
    4. Skiva tomater och lägg i botten på pajskalet. Strö över salt och oregano. Lägg på fetaosten och oliverna och strö över persiljan.
    5. Vispa samman ägg och mjölk och häll det i formen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter eller tills äggsmeten stelnat. Servera pajen något avsvalnad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annsofiem 11 oktober 2011

    Jättegod provar nästa gång med soltorkad tomat det blir lite vattnig med färska!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben