Grekiska färsbiffar

Dem bästa köttbullarna som finns, enligt mitt tycke! Mycket smak och tankarna för en till underbara Grekland. Dett måste ni prova!

Ingredienser

  • 400 g lammfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 50-100 g fetaost
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • Rivet skal från 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk rosmarin, smulad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ dl persilja
  • Instruktioner

    Häll vattnet i en skål och låt ströbrödet svälla en stund. Finhacka den gula löken och blanda ned i ströbrödet, pressa ner vitlöksklyftan, och blanda i rivet citronskal, kryddor och persiljan. Tillsätt färsen och äggen. Blanda om och rör färsen smidig. Skär fetaosten i 12 bitar. Dela upp färsen på ett vattensköljt skärbräde i 12 bitar. Forma sedan varje biff till en avlång biff med fetaosten instoppad på mitten. Stek biffarna runt om i olja och låt dem eftersteka i ca 10 minuter. Servera med ris eller klyftpotatis och tzatsiki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben