Grekiska hamburgare

Serverar: 4 portioner

Roligt att vid middagen eller grillfesten låta gästerna plocka ihop sina hamburgare själva efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 färskgurka
  • 2 dl Crème Fraiche Vitlök
  • 2 tomater
  • Saltgurka, skurna i stavar
  • Sallad
  • Hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och riv gurkan, salta och låt det dra in ca 10 minuter, pressa sedan ur vattnet och blanda med Crème Fraiche Vitlök.
    2. Skiva tomater och skär saltgurka i stavar.
    3. Salta och peppra köttfärsen efter smak, blanda och forma hamburgare. Grilla hamburgarna på oljat galler över glödande kol. Grilla hamburgerbrödet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben