Grekiskt kryddbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Smakrikt.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 3 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 msk honung
  • 2 dl durmvete
  • 3-4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt, i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp sig i vätskan. Tillsätt olja, salt, kryddor och honung. Häll i durumvetet. Rör om och tillsätt vetemjölet. Arbeta ihop degen tills den är smidig och släpper bunkens kanter. Jäs degen under bakduk i 15 minuter. Häll upp degen på mjölad yta. Knåda ordentligt under några minuter. Dela degen i två delar. Forma varje del till ett ovalt bröd. Låt jäsa i ytterligare 15-20 minuter. Grädda i ugnen i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben