Grekiskt ostbröd

Serverar: 1 portioner

Ett riktigt festbröd fyllt med, fetaost, timjan och soltorkade tomater.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummen mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smulad fetaost
  • 1/2 dl olivolja eller olja ifrån dom soltorkade tomaterna
  • Färsk timjan, hackad
  • Soltorkade tomater,hackade
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Blanda i salt, olja, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa ca 1 timme.
    2. Blanda allt till fyllningen.
    3. Kavla ut degen till en rektangel och bred på ostblandningen. Rulla ihop degen.
    4. Låt nu brödet jäsa ca 40 minuter. Grädda i 200 grader i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben