Grevens Gratinerade Drömkassler

Serverar: 4 portioner

En variant på den klassiska drömskinkan. Kasslern under gräddigt täcke får god smak av sherry. Potatismos är gott till.

Ingredienser

  • 12 tunna skivor kassler
  • 3 dl grädde
  • ½ -1 dl chilisås
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ -1 dl torr sherry
  • Salt
  • Peppar
  • 6 soltorkade tomater, fint strimlade
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda grädde, chilisås, senap och sherry i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tills det blir lagom tjockt. Tillsätt de fint strimlade soltorkade tomaterna och fortsätt sjuda ett par minuter till. Lägg upp kasslerskivorna i en ugnsfast form. Häll såsen över och strö på riven ost. Ställ in formen i ugnen. Gratinera tills ytan fått fin färg och kasslern är genomvarm, ca 15 min.
    2. Serveras gärna med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben