Grevens gulaschsoppa

En gott alternativ med nötfärs i soppan.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2-4 dl tärnad potatis
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk stött kummin
  • 1 tsk mejram
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär allt i små bitar och kör i matberedare till ett jämnt mos. Skala potatisen och tärna den fint / alternativt: tina den frysta färdigtärnade potatisen.
    2. Bryn färsen i margarin i en stekpanna. Tillsätt moset och rör om. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, kummin och mejram. Pressa i vitlöksklyftan. Rör om väl. Häll ner allt i en tjockbottnad kastrull.
    3. Tillsätt potatisen och buljongen och koka allt mjukt i 10-12 minuter. Smaklig spis!.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben