Gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Värmande, mustig soppa som får extra god smak av kryddig korv.

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 chorizo
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 4 potatisar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • Salt
  • Peppar
  • Topping
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna slantar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och tärna potatisarna.
    2. Lägg ner korv, lök, paprika och potatis i grytan och låt det fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka soppan i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Rör ihop crème fraiche och persilja och servera till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben