Grillad chorizo- och avokadosallad

Serverar: 4 portioner

Skivor av nygrillad kryddig korv i en chilihet sallad med grillade avokadobitar.

Ingredienser

  • 2 chorizo eller andra starka korvar
  • 3 avokado
  • 1 lime, saft av
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1 l mixade salladsblad och skott
  • Dressing
  • 1½ msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Doppa klyftorna i pressad limesaft så mörknar de inte innan de ska grillas.
    2. Riv salladen i bitar och blanda med hackad chili och koriander. Fördela salladen i fyra portionsskålar.
    3. Grilla avokadoklyftorna runtom och fördela i skålarna. Vispa ihop dressingen och ringla över salladen i skålarna.
    4. Snitta korvarna och grilla dem runtom, ca 8 minuter. Dela korvarna i bitar och fördela i skålarna.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben