Grillad entrecôte med Bertilssås

Serverar: 4 portioner

Att grilla är gott! Här grillas några skivor entrecôte och serveras tillsammans med en god sås med lite sting.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte à 200g
  • ½ kg sommarrädisor (eller annan valfri sommarprimör)
  • 4 kokta majskolvar
  • Rosépeppar
  • Ca 3 knippen färskhackad timjan
  • Salt
  • Olivolja (gärna smaksatt med vitlök eller svag chili)
  • Bertilsås
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • Rapsolja
  • 2 msk gul curry
  • 4 dl chilisås
  • Instruktioner

    1. Koka rädisorna eller annan sommarprimör med salt precis som man gör med potatis. Känn med stick när dom är lagom mjuka.
    2. Grilla majsen och dela varje kolv i fyra bitar.
    3. Krossa rosépepparkornen och blanda med den färska timjanen. Gnid in köttet med kryddorna, salta. Droppa lite olivolja över köttet. Färdigt att grilla.
    4. Bertilsås: Skala och hacka lök och vitlök.
    5. Fräs i rapsoljan.
    6. Tillsätt curryn och låt fräsa ytterligare i 2 minuter. Tillsätt chilisåsen. Dra åt sidan och låt puttra i låg värme i ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben