Grillad entrecôte med medelhavssmör

Serverar: 4 portioner

Jättegod köttbit som blir ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir också ännu godare om man vispar det och serverar det rumsvarmt.

Ingredienser

  • 2 tjocka skivor entrecôte, ca 600 g
  • 8 kokta potatisar
  • 4 tomater
  • 2 hela vitlökar
  • 1 fänkål
  • 2 msk Arla smör och rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Medelhavssmör
  • 75 g rumstempererat smör
  • ½ påse saffran, ca 0,25 g (valfritt)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad timjan
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör och rapsolja och krydda med salt och peppar.
    2. Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
    3. Grilla köttet över glöd ca 3 minuter på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt. Grilla samtidigt potatis och grönsaker över glöden. Skär köttet i skivor lite på snedden.
    4. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben