Grillad entrecote med rotfruktsbearnaise

Serverar: 6 portioner

En riktig partybearnaise, lika god varm som ljummen eller kall. Glöm inte att tända grillen i god tid- minst 30 minuter före grillning.

Ingredienser

  • 2 dl gröna ärter
  • 250 g körsbärstomater
  • 6 entrecoteskivor á 125g
  • 1½ tsk salt
  • 2krm malen svartpeppar
  • 1 påse späda salladsskott, tex. rucola eller mangoldskott, 80g
  • 3 citroner
  • ½ tsk flingsalt
  • Rotfruktsbearnaise
  • 400g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 kruka dragon
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med rotfruktsbearnaisen. Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. KOka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 20 minuter, häll av. Skala och finhacka löken, knipsa av dragonkvistarna.
    2. Koka lök och dragonkvistar i vinäger och vatten tills all vätska ångat bort. Plocka bort dragonen. Mixa lök, morot, paslternacka och smör med en stavmixer, salta och peppra. Ställ åt sidan.
    3. Koka ärterna 1-2 minuter i saltat vatten, skölj och halvera tomaterna. Salta och peppra köttet, grilla det ca 3 minuter per sida. Halvera och grilla citronerna med snittytan mot grillen.
    4. Vänd snabbt ihop sallad, ärter och tomater. Värm på bearnaisen. Servera köttet med sallad och bearnaise och en grillad citronhalva. Salta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    blohjort 5 augusti 2011

    supergod bearnaisesås. gör alltid succe`.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben