Grillad entrecôte med tapenade

Serverar: 4 portioner

Tapenade på burk blir en smakrik bas i såsen. Passar både till kött och fisk. Prova även tapenade på det grillade brödet som serveras till.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte (ca 600 g)
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl basilika
  • 4 kvistar körsbärstomater
  • 1 dl tapenade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor lantbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet i olja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
    2. Grilla köttet och körsbärstomaterna på sin kvist 2-3 minuter per sida.
    3. Hacka basilika och blanda med tapenade. Pressa ner vitlök.
    4. Servera köttet med tapenadesås, sallad och bröd som hastigt vänts på grillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben