Grillad falukorv med chili- och ingefärastuvade morötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Inget för den som hatar stark mat. Något för den som - liksom jag - tycker att falukorv är en underskattad råvara som sällan kommer till sin rätt.

Ingredienser

  • Woksås
  • 2 tsk kinesisk soya
  • ½ tsk liquid smoke
  • 1 msk santa maria black pepper sauce (eller 2 tsk grovmalen svartpeppar)
  • 1 msk garlic chili sauce
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 msk santa maria Ancho Style Chili
  • 2 msk sweet chili sås
  • 1 tsk malen ingefära
  • Bechamelsås på c:a 3-4 dl mjölk
  • Liquid Smoke
  • Sweet Chilisås
  • 400 g morötter
  • 600 g falukorv
  • Potatis
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till wok-såsen. Tärna morötterna fint (c:a ½ cm3) och fräs först på hög värme i några minuter. Tillsätt wok-såsen och minska värmen. Låt puttra i ungefär 6 minuter Skär falukorven på längden i 1 cm tjocka (och lagom långa) skivor. Pensla med Sweet Chili sås och sedan Liquid Smoke. Grilla på INDIREKT värme i c:a 15-20 minuter. Det syns när de är klara (gyllenbruna, men inte brända, ok?). Gör en bechamelsås på c:a 3-4 dl mjölk på ditt favoritsätt (botten- eller toppredning, vilket du vill) Tillsätt ingefäran och rör om. Tillsätt morotswoken och låt bli varmt. Servera med grillad falukorv och kokt potatis. Jag slabbade faktiskt i mig en grönsallad också, och det fungerade. Gör som du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben