Grillad fisk med rabarbersås och potatis med brynt smör

Serverar: 6 portioner

Spännande med sötsyrlig rabarber till den grillade fisken.

Ingredienser

  • 1 kg filé med fjällat skinn av t ex gös eller seabream
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Olivolja
  • Rabarbersås
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 200 g ansad rabarber
  • Finrivet skal och saft av 1 lime
  • 2-3 msk honung
  • 1 liten bit skalad färsk ingefära
  • ½-1 krm salt
  • Potatis med brynt smör
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe gräslök
  • 75 g smör
  • 65 g babyspenat, 1 påse
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort eventuella ben i fisken och skär den i bitar. Salta. Skrubba potatisen väl och koka den i saltat vatten.
    2. Rabarbersås: Hacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Skiva rabarbern och låt den fräsa med en stund. Tillsätt limeskal, -saft och honung. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med finriven ingefära, eventuellt mer honung och salt. Låt svalna.
    3. Skär den nykokta potatisarna i bitar, skär gräslöken i bitar och blanda dem med spenaten. Bryn smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Häll det över potatisen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
    4. Pensla fiskbitarna med lite olja. Grilla dem först någon minut på köttsidan och sedan på skinnsidan. Peppra.
    5. Värm potatisen om den kallnat och servera den och rabarbersåsen till fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben