Grillad fläskfilé taco de luxe

Serverar: 4 portioner

Väldigt god och fräsch tacovariant! Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • ½ msk olivolja
  • 4 majskolvar
  • Guacamole och tomatsalsa
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • ½ lime, pressad saft
  • Salt
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa, 300 g
  • Servering
  • Tortillabröd
  • Gräddfil
  • Eventuellt koriander
  • Instruktioner

    1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68 grader. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 minuter.
    2. Mosa avokadon och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.
    3. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och eventuellt extra koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben