Grillad hel abborre med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Servera örtoljan i en glasburk med lock, som skakas före servering.

Ingredienser

  • 4 abborrar, ca 1½ kg
  • ½ msk salt
  • 4 lagerblad
  • 4 kvistar rosmarin
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl svarta oliver
  • 4 msk spad från oliverna
  • 1 citron, rivet skal
  • ½ msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Dressing
  • 1 dl pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • ½ dl hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin eller oregano
  • Instruktioner

    1. Fixa en perfekt glöd på grillen eller tänd gasolgrillen i lagom tid före måltiden.
    2. Potatissallad: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Dela större potatisar i mindre bitar.
    3. Dressing: Blanda citronsaften med olja, salt och örter i en glasburk med lock. Skaka.
    4. Blanda potatisen med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    5. Fjälla och skölj de urtagna abborrarna. Salta inuti och stoppa in lagerblad och en rejäl kvist rosmarin i varje fisk. Grilla fiskarna 5-7 minuter på varje sida beroende på storlek. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben