Grillad kalvfilé med sparris och citronhollandaise

Serverar: 4 portioner

En grymt god kalvfilé som är grillad och serveras med fräsch sparris och hollandaisesås med smak av citron.

Ingredienser

  • 1,6 kg sparris
  • 600 g kalvfilé
  • 180 g smör
  • 3 äggulor
  • 4 msk torrt vitt vin
  • Saften från ½ citron
  • Salt
  • Worcestershiresås
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och vitvin över mycket svag värme eller i vattenbad tills det blir en tjockflytande och luftig sås.
    2. Rör därefter gradvis in det smälta smöret som bör ha något så när samma temperatur som såsen.
    3. Smaka av med salt, vitpeppar, citronsaft och wocestershiresås.
    4. Krydda kalvfilén med salt och peppar, grilla den lätt.
    5. Servera sparrisen täckt med hollandaisen och den lätt grillade kalvfilén.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben