Grillad kycklinglever med bacon och klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Kycklinglever och bacon tillsammans det är en god smakupplevelse.

Ingredienser

  • 1 paket kycklinglever, fryst eller färsk (400-500 g)
  • 2 msk franska örter
  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 paket bacon (á 140 g)
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda kycklinglever med franska örter i en bunke. Ställ kallt, gärna någon timme.
    2. Borsta eller skala och klyfta potatisen. Sprid ut klyftorna i en långpanna. Ringla olivolja över, salta och rör om. Baka klyftorna i mitten av ugnen 25-30 minuter. Rör om efter halva tiden.
    3. Lägg bacon skivorna från ett paket lite omlott på halstret. Fördela kycklinglevern ovanpå ett par cm in från kanterna. Lägg resterande bacon på samma sätt ovanpå levern. Stäng halstret och lägg det på grillen.
    4. Grilla 7-8 minuter på varje sida. Vänd halstret då och då. Låt det vila ett par minuter innan du öppnar halstret och skär upp levern i mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben