Grillad lax med ärtpuré

Serverar: 4 portioner

Vill man inte ha ris, pasta eller potatis till laxen, servera med en ordentligt "klick" av ärtpurèn ovanpå laxen.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer à ca 150 g
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 zucchini
  • 3 dl kokta röda kidneybönor eller 1 burk à 400 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Koka ärterna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av kokvattnet och mixa med mixerstav tillsammans med crème fraiche direkt i kastrullen. Smaka av purén med salt och peppar.
    3. Grilla laxen i en grillpanna på varje sida så att den får färg. Lägg på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen, ca 10 min.
    4. Skölj zucchinin. Grilla skivorna i grillpanna några minuter per sida.
    5. Smaksätt kidneybönorna med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Servera ärtpurén ovanpå eller bredvid laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben