Vill man inte ha ris, pasta eller potatis till laxen, servera med en ordentligt "klick" av ärtpurèn ovanpå laxen.
Ingredienser
4 laxfiléer à ca 150 g
400 g frysta gröna ärter
2 msk crème fraiche
1 zucchini
3 dl kokta röda kidneybönor eller 1 burk à 400 g
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka ärterna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter.
Häll av kokvattnet och mixa med mixerstav tillsammans med crème fraiche direkt i kastrullen. Smaka av purén med salt och peppar.
- Grilla laxen i en grillpanna på varje sida så att den får färg.
Lägg på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen, ca 10 min.
- Skölj zucchinin.
Grilla skivorna i grillpanna några minuter per sida.
- Smaksätt kidneybönorna med olivolja, citronjuice, salt och peppar.
Servera ärtpurén ovanpå eller bredvid laxen.
Liknande recept
Kommentarer (0)