Grillad lax med granatäpple

Serverar: 4 portioner

De vackra granatäppelkärnorna ger krispighet och syrlighet till den lena laxen. Rödkål och spenatsallad till blir ett fräscht tillbehör.

Ingredienser

  • 1/4 rödkål
  • 2 msk jungfruolivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 granatäpple
  • 4 msk jungfruolivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Peppar
  • 200 g babyspenat
  • Servering
  • Eventuellt potatis eller gryn
  • Instruktioner

    1. Strimla rödkålen jättetunt, lägg i durkslag. Koka upp en kastrull med vatten och doppa ner durkslaget med rödkålen i 1 minut. Låt rinna av, blanda med olivolja, flingsalt och peppar.
    2. Stek laxfiléerna i en grillpanna ca 4 minuter per sida. Salta och peppra. Skala kärnorna från granatäpplet eller använd frysta tinade kärnor, blanda med olivolja, balsamvinäger, flingsalt, peppar och babyspenat.
    3. Servera laxen med rödkål och spenatsalladen, och eventuellt med potatis eller gryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben